E aoga moni le Licorice Extract Glabridin?

I. Folasaga

I. Folasaga

Ua vi'ia e le 'aufaipisinisi le tausiga o le pa'u le malosi fa'apapa'e o "Glabridin" (sii mai le Glycyrrhiza glabra) ona e sili atu i le taʻitaʻi paʻepaʻe arbutin e 1164 taimi, ma maua ai le igoa o le "paʻepaʻe auro"! Ae mataʻina moni ea e foliga mai? E faʻapefea ona ausia na iʻuga mataʻina?

A o suia tau ma teuteu auala i le tele o "vae vae ma lima," o le autu o talanoaga i le va o tagata lalelei, e ese mai le puipuiga o le la, e mautinoa lava e liliu atu i le paʻu paʻu.

I le malo o le tausiga o le paʻu, o le tele o mea paʻepaʻe o loʻo tele, e aofia ai le vaitamini C, niacinamide, arbutin, hydroquinone, kojic acid, tranexamic acid, glutathione, ferulic acid, phenethylresorcinol (377), ma isi mea.Ae ui i lea, o le elemene "glabridin" ua faaosofia ai le fiafia o le tele o tagata fiafia, ma faʻaosofia ai se suʻesuʻega loloto e faʻaalia ai lona lauiloa.Se'i tatou su'esu'e i fa'amatalaga!

E ala i lenei tusiga, matou te faʻamoemoe e faʻatalanoa manatu autu nei:
(1) O le ā le amataga o Glabridin?E fa'afefea ona fa'atatau i le "Glycyrrhiza glabra extract"?
(2) Aiseā ua faaaloalogia ai “Glabridin” o se “auro paʻepaʻe”?
(3) O ā aogā o le “Glabridin”?
(4) E faapefea ona ausia e Glabridin ona aafiaga pa'epa'e?
(5) Po o malosi moni ea le licorice e pei ona taʻua?
(6) O ā mea e teu ai le pa'u o lo'o iai Glabridin?

Nu.1 Fa'ailoaina le amataga o le "Glabridin"

Glabridin, o se tasi o le aiga o le licorice flavonoids, e maua mai le laau "Glycyrrhiza glabra."I totonu o loʻu atunuu, e valu ituaiga autu o licorice, e tolu ituaiga o loʻo aofia i le "Pharmacopoeia," e taʻua o Ural licorice, licorice bulge, ma licorice glabra.Glycyrrhizin o loʻo maua faʻapitoa i le Glycyrrhiza glabra, o loʻo avea ma vaega muamua o le isoflavone o le laau.

O le faʻatulagaina o le glycyrrhizin
Na maua muamua e le kamupani Iapani MARUZEN ma maua mai i le Glycyrrhiza glabra, o le glycyrrhizin o loʻo faʻaaogaina lautele e fai ma faʻaopoopoga i le paʻepaʻe o mea tau paʻu i Iapani, Korea, ma ituaiga faʻavaomalo eseese.Ae ui i lea, e taua le maitauina o le mea o loʻo lisiina i totonu o mea tau paʻu tatou te faʻaaogaina atonu e le o le "glycyrrhizin" ae o le "Glycyrrhiza extract."E ui o le "Glycyrrhizin" o se mea e tasi, "Glycyrrhiza extract" e mafai ona aofia ai vaega faaopoopo e leʻi faʻamavaeina atoatoa ma faʻamamāina, e mafai ona avea o se maketi maketi e faʻamamafa ai uiga "natura" o le oloa.

Nu.2 Aisea ua ta'ua ai le licorice o le “Gold Whitener”?

O le Glycyrrhizin o se mea e seasea ma faigata ona maua.Glycyrrhiza glabra e le faigofie ona maua i le tele.Faʻatasi ma lavelave o le faʻagasologa o le faʻaaogaina, e itiiti ifo i le 100 kalama e mafai ona maua mai le 1 tone o laʻau ma laulaau fou.O lenei utiuti e mafua ai lona tau, ma avea ai ma se tasi o mea e sili ona taugata i oloa tau paʻu, faʻatusatusa i auro.O le tau o le 90% mama mama o lenei mea e faʻafefe i luga ole 200,000 yuan/kg.
Na ou maofa, o lea na ou asiasi ai i le upega tafaʻilagi a Aladdin e faʻamaonia auiliiliga.O le au'ili'ili mama (mama ≥99%) licorice o lo'o ofoina atu i le tau fa'alauiloa o le 780 yuan/20mg, e tutusa ma le 39,000 yuan/g.
I se taimi vave, na ou maua ai se faʻaaloalo fou mo lenei mea faʻatauvaʻa.O lona aafiaga fa'amasani e le mafaatusalia ua maua tonu ai le igoa o le "pa'epa'e auro" po'o le "Pa'epa'e Auro".

Nu.3 O le a le Galuega a Glabridin?

Glabridin o loʻo faʻaalia le tele o mea ola.E avea o se mea aoga lelei, saogalemu, ma faʻafeiloaʻi le siosiomaga mo le paʻepaʻe ma le aveeseina o freckle.E le gata i lea, o loʻo i ai le antibacterial, anti-inflammatory, antioxidant, anti-aging, ma anti-ultraviolet aafiaga.O lona aoga tulaga ese i le paʻepaʻe, faʻamalamalamaina, ma le aveesea o freckle e lagolagoina e faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga, lea e faʻaalia ai o le paʻepaʻe o Glabridin e sili atu nai lo le vaitamini C e sili atu i le 230 taimi, hydroquinone i le 16 taimi, ma le lauiloa paʻepaʻe arbutin e se 1164 ofoofogia. taimi.

Nu.4 O le a le faiga pa'epa'e ole glabridin?

Pe a faʻaalia le paʻu i ave o le ultraviolet, faʻaosoina le gaosiga o radical free, o le melanocytes e faʻaosofia e maua ai le tyrosinase.I lalo o le aafiaga o lenei enzyme, o le tyrosine i le paʻu e gaosia ai le melanin, e oʻo atu ai i le faʻapogisaina o le paʻu aʻo feaveaʻi le melanin mai le faavae o le paʻu i le stratum corneum.
O le mataupu faavae o soʻo se mea paʻepaʻe o le faʻalavelave i le faagasologa o le faʻavaeina o le melanin poʻo le felauaiga.Glabridin's whitening mechanism e aofia ai vaega nei e tolu:
(1) Fa'asa'o gaioiga tyrosinase
Glabridin o loʻo faʻaalia se aafiaga faʻalavelave malosi i le gaioiga o le tyrosinase, e maua ai iʻuga manino ma taua.O faʻataʻitaʻiga faʻakomepiuta e faʻaalia ai e mafai e le glabridin ona pipii mau i le ogatotonu o le tyrosinase e ala i fusi o le hydrogen, ma taofia lelei le ulufale atu o mea mata mo le gaosiga o le melanin (tyrosine), ma faʻalavelave ai le gaosiga o le melanin.O lenei faiga, ua taʻua o le faʻatauvaʻa faʻatauvaʻa, e tutusa ma se uiga faʻafefete.

(2) Taofi le fa'atupuina o ituaiga okesene fa'agaoioi (antioxidant)
O le faʻaalia i ave o le ultraviolet e faʻaosofia ai le gaosiga o meaola o le okesene faʻaalia (free radicals), e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu o le phospholipid membrane, e mafua ai le erythema ma le pigmentation.O le mea lea, o meaola o le okesene fa'afoliga ua iloa e saofagā i le fa'amatagofieina o le pa'u, fa'amamafaina le taua o le puipuiga o le la i le tausiga o pa'u.O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua faʻaalia ai o le glabridin o loʻo faʻaalia tutusa le gafatia o le faʻasaʻoina o radical free i le superoxide dismutase (SOD), o loʻo galue o se antioxidant.O lenei mea e faʻaitiitia ai mea e mafua ai le faʻateleina o le tyrosinase.

(3) Taofi le mumū
A maeʻa le faʻaleagaina o le paʻu mai ave o le ultraviolet, o le faʻaalia o le erythema ma le pigmentation e faʻatasi ma le mumū, faʻateleina le gaosiga o le melanin ma faʻaauau ai se taamilosaga leaga.Glabridin's anti-inflammatory properties e fausia ai se siosiomaga lelei mo le taofia o le fausiaina o melanin i se tulaga patino, ae faʻamalosia foi le toe faʻaleleia o le paʻu leaga.

Nu. 5 Pe e Mamalu Moni e Glabridin?

Glabridin ua ta'ua o se mea aoga ma fa'alelei le si'osi'omaga mo le pa'epa'e ma le 'ave'esea o freckle, fa'amaninoina se faiga fa'ama'i fa'amamafa ma mata'ina le aoga.O fa'amaumauga fa'ata'ita'iga e fa'ailoa mai ai o lona fa'a'ai'uga pa'epa'e e sili atu nai lo le "whitening giant" arbutin e sili atu i le afe taimi (e pei ona lipotia i fa'amatalaga fa'ata'ita'iga).
Sa faia e tagata suʻesuʻe se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga manu e faʻaaoga ai le zebrafish e iloilo ai le faʻalavelave faʻafefe o le glabridin i luga o le melanin, faʻaalia ai se faʻatusatusaga taua ma le kojic acid ma le bearberry.
I le faʻaopoopoga i faʻataʻitaʻiga a manu, o faʻaiʻuga a le falemaʻi e faʻaalia ai le faʻamaeʻaina o le glabridin, faʻatasi ai ma taunuʻuga iloga na matauina i totonu ole 4-8 vaiaso.
E ui o le aoga o lenei mea paʻepaʻe o loʻo faʻaalia, o lona faʻaogaina e le o faʻalauteleina e pei o isi mea paʻepaʻe.I lo’u manatu, o le mafuaaga autu o loo taoto i lona “tulaga auro” i totonu o pisinisi—e taugata!Ae ui i lea, i le mulimuli ai i le faʻaaogaina o mea masani mo le tausiga o le paʻu, o loʻo i ai le faʻatupulaia o tulaga o tagata taʻitoʻatasi o loʻo sailia oloa o loʻo i ai lenei mea "auro".

Nu.6 O a Oloa Tausi Pa'u o lo'o iai Glabridin?

Disclaimer: Ole lisi lea, ae le o se fautuaga!
O le Glabridin ose vaila'au malosi mo le tausiga o le pa'u ua lauiloa mo ona mea e fa'amalamalama ai le pa'u.E mafai ona maua i oloa tau pa'u eseese, e aofia ai serums, essences, lotions, ma masks.O nisi o oloa fa'apitoa e mafai ona aofia ai Glabridin, peita'i, e taua le maitauina o le i ai o Glabridin i mea tau pa'u e ono fesuisuia'i, ma e fautuaina e iloilo ma le toto'a lisi o mea fa'apitoa o oloa fa'apitoa e iloa ai lona aofia ai.
(1) Aleble Licorice Queen Lotion Tino
O le lisi o mea e aofia ai o loʻo faʻaalia manino ai le "Glycyrrhiza glabra" o le mea lona lua (mulimuli o le vai), faʻatasi ai ma le glycerin, sodium hyaluronate, squalane, ceramide, ma isi vaega susu.
(2) Suavai Essence Toe Fa'alelei a Tamaiti
O mea taua e aofia ai le Glycyrrhiza glabra extract, hydrolyzed algae extract, arbutin, Polygonum cuspidatum root extract, Scutellaria baicalensis root extract, ma isi mea.
(3) Kokoskin Snow Clock Essence Body Serum
Fa'aalia 5% nicotinamide, 377, ma glabridin o ona vaega autu.
(4) Licorice Facial Mask (Fa'ailoga Eseese)
O lenei vaega o oloa e eseese, faatasi ai ma nisi e itiiti ni aofaiga ma maketiina e pei o lau "glabragan."
(5) Guyu Licorice Series

Nu.7 Sauaina o le Agaga

(1) O le Glabridin i mea tau pa'u e maua moni mai le licorice?
O le fesili pe o le Glabridin i mea tau paʻu e maua moni mai le licorice o se mea aoga.O le vailaʻau faʻasolosolo o le licorice extract, aemaise lava glabridin, e maʻoti, ma e mafai ona taugata le faʻagasologa o le faʻaaogaina.O lenei mea e tulaʻi mai ai le fesili pe sili atu ona aoga le mafaufau i le faʻasologa o vailaʻau o se isi auala mo le mauaina o glabridin.E ui o nisi mea faʻapipiʻi, e pei o le artemisinin, e mafai ona maua e ala i le tuʻufaʻatasiga atoa, e mafai foʻi ona faʻapipiʻi glabridin.Ae ui i lea, o le tau o aʻafiaga o vailaʻau faʻapipiʻi faʻatusatusa i le faʻaaogaina e tatau ona mafaufauina.E le gata i lea, e ono iai ni atugaluga e uiga i le faʻaaogaina ma le loto i ai o le igoa "Glycyrrhiza glabra extract" i lisi o mea e gaosia mo le tausiga o le paʻu e fausia ai se faʻatauga faʻatau oloa.E taua tele le su'esu'e i le amataga ma le gaosiga o metotia o le tausiga o le pa'u ina ia mautinoa le manino ma le moni.

(2) E mafai ona ou fa'aogaina sa'o i luga o o'u mata le licorice maualuga mo se pa'epa'e kiona?
O le tali o le leai!E ui o le paʻepaʻe o le glabridin e faʻamalosia, o ona meatotino faʻatapulaʻa lona faʻaogaina saʻo.Glycyrrhizin e toetoe lava a le mafai ona faʻafefe i le vai, ma o lona gafatia e ulu i totonu o le paʻu paʻu e vaivai.O le tu'ufa'atasia i totonu o oloa tau pa'u e mana'omia ai le fa'agaoioiga malosi ma tapenaga.A aunoa ma le fa'atulagaina lelei, o le a faigata ona ausia le mea e mana'omia.Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻasaienisi na taʻitaʻia ai le atinaʻeina o sauniuniga autu i foliga o liposomes, faʻaleleia le faʻaogaina ma le faʻaogaina o le glabridin e ala i le paʻu.

fa'asinomaga:
[1] Pigmentation: dyschromia[M].Thierry Passeron ma Jean-Paul Ortonne, 2010.
[2] J. Chen et al./ Spectrochimica Acta Vaega A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy 168 (2016) 111–117

Faafesootai matou

Grace HU (Pule Maketi)grace@biowaycn.com

Carl Cheng ( Pule Sili / Pule )ceo@biowaycn.com

Upega tafa'ilagi:www.biowaynutrition.com


Taimi meli: Mati-22-2024